UGE 15 - 2017

TOMATSALAT MED MOZZARELLA, KIKÆRTER OG FRISK OREGANO

I POSEN • Tomater • Kikærter • Oregano • Mozzarella

FREMGANGSMÅDE

(ca. 25 min.)

Start med at tage tomater og mozzarella ud af køleskabet i god tid.
Begge dele smager af meget mere ved højere temperaturer, og du må derfor aldrig servere køleskabskolde tomater - eller mozzarella.

Kom kikærterne i en lille gryde og kog dem i rigeligt vand, med et skud salt, indtil de er møre. De skal koge ca. 20 minutter.

Halvér derefter de små tomater og del de store i grove chunks med ngrene, så du får nogle rustikke både ud af det. Kom tomaterne i en skål, krydr grundigt med salt og peber og vend det hele rundt. Læg dem derefter op i en sigte og lad dem trække og smide noget af deres saft - på den måde koncentrerer du smagen af tomaterne en smule. Saften smider du ud, når tomaterne har trukket færdig.

Pluk mozzarellaen ud i grove stykker og pluk oreganobladene af stilken.

Når kikærterne er møre og tomaterne har trukket mindst 15 min. hælder du vandet fra kikærterne og vender det sammen med tomaterne, mozzarella og oreganobladene i en skål. Tilsæt et par skvæt god olivenolie, lidt æbleeddike eller balsamico og smag til en sidste gang.

Velbekomme!