UGE 6 - 2017

GRYDESTEGT BLOMKÅL MED VARME KRYDDERIER OG KIKÆRTER

I POSEN • Blomkål • Kikærter • Chilimayo • Bergamotte • Hvidløgsfed • Persille

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min.)

Start med at komme kikærterne op i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt et godt skud salt og lad dem koge under låg indtil de er møre - ca. 20 min.

Mens ærterne koger, kan du plukke blomkålen ud i rustikke buketter - husk at tage hele stilken med. Læg blomkålstykkerne på bunden af en gryde, der er stor nok til, at alle stykkerne rører bunden - uden at ligge ovenpå hinanden. Giv hvidløgsfedene et let tryk med hånd aden, stadig med skallen på, og tilsæt til gryden. Tilsæt et stort skvæt god olivenolie, salt og peber - og tænd så for gryden på mellem varme. Lad nu blomkålen tilberede under låg indtil den har taget godt med farve og er blevet mør, men stadig har bid. Ca. 10-15 min. Laver du retten til mange, kan du med fordel gøre det i to gryder.

Pluk persille ud i blade og snit stilkene nt med en skarp kniv

Når kikærterne er møre, hælder du vandet væk. Lad dem smide den værste varme og tilsæt så mayoen og persillen - både blade og stilke. Riv bergamotten nt ned i gryden og tilsæt en smule af saften. Smag til med salt og peber og server sammen med de stegte blomkålsbuketter. Husk også at spise hvidløgsfedene!

Velbekomme!