UGE 1 - 2017 

DAMPEDE PORRER
MED FRISKOST, VALNØDDER OG LINSER

I POSEN • Porrer • Linser • Friskost • Valnødder • Persille • Hvidløg

FREMGANGSMÅDE 

Start med at skylle linserne grundigt i en sigte. Kom dem i en gryde med rigeligt vand, et skud salt og hvidløgsfed. Kog dem stille og roligt under låg, indtil de lige nøjagtig er møre. Ca. 25-30 min.

Mens linserne koger, vasker du porrerne grundigt. Skær dem i 4-5 cm lange stykker og kom dem i en stor gryde med vand, så de er 2/3 dækkede og tilsæt et godt skud salt. Lad dem koge under låg, indtil de er helt møre og slipper en kniv - ca. 10 min.

Knæk valnødderne med en nøddeknækker, eller giv dem alternativt et let gok med bunden af en kasserolle. Pil dem ud af skallen og rist dem på en tør pande, indtil de tager en smule farve og hak dem derefter groft. Snit persille nt - både stilke og blade.

Hæld vandet fra linserne og smag dem til med salt, peber og et skud god olivenolie.

Hæld vandet fra porrerne, tilsæt friskosten og vendt rundt et par gange. Krydr dem med salt og peber og anret med linser, valnødder og persille.

Velbekomme!