UGE 3 - 2017 

STEGTE RØDDER MED GRØNT- BEARNAISE OG LØVSTIKKE

I POSEN • Vinterrødder • Grøntbearnaise • Syltede løg • Løvstikke • Skalotteløg

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min.)
Start med at vaske og skrælle rødderne. Skær dem i grove stykker på ca. 2x4 cm. Skræl skalotteløget og hak det nt.
Pluk løvstikken ud i blade og hak stilkene helt nt.

Varm en pande godt op, tilsæt et par spsk olivenolie og tilsæt rødderne. Sørg for, at de ikke ligger ovenpå hinanden, men at de alle har kontakt med panden. Pas på med at vende og røre for meget ved dem. Lad dem ligge og få en god stegefarve, og vend dem så. Steg indtil de nøjagtigt er møre, men stadig har en smule bid. Krydr grundigt med salt og peber. Har du god tid, kan du også med godt resultat bage rødderne i ovnen - ca. 45min ved 180 grader.

Mens rødderne steger, kan du varme bearnaisen forsigtigt op i en lille gryde. Pas på den ikke brænder på.

Når gulerødderne er klar, trækker du panden af varmen, tilsætter løg og løvstikkeblade og stilke. Vend det hele rundt et par gange og servér med det samme med de syltede løg på toppen og bearnaise på siden.

Velbekomme!