UGE 33 - 2016 

GRYDESTEGT SPIDSKÅL MED VESTERHAVSOST, HASSELNØD- DER OG PUYLINSER

I POSEN • Linser • Spidskål • Hasselnødder • Citron • Hvidløg • Skalotteløg • Vesterhavsost

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skylle linserne i en sigte. Kog dem derefter i rigeligt, letsaltet vand under låg, indtil de er møre - ca 15 min.

Mens linserne koger, kan du sætte en gryde over ved mellem varme med et par spsk god olivenolie. Læg spidskålet med skærefladen nedad, og lad det stege helt stille og roligt under låg, indtil det begynder at give efter og blive mørt - ca. 15 min. Det må gerne få en meget mørk stegeskorpe, men selvfølgelig ikke brænde på.

Hak skalotteløg og hvidløg fint.

Rist hasselnødderne i en gryde, indtil de har taget en smule farve. Fjern herefter nød- derne og hak dem groft. Brug samme gryde igen og tilsæt et par spsk god olivenolie. Sautér hvidløg og løg af stille og roligt, uden at det tager farve. Hæld vandet fra linserne når de er møre og tilsæt linserne til gryden med løg. Vend rundt et par gange og smag til med salt og peber.

Anret spidskålet ovenpå linserne, riv citron og Vesterhavsost ud over, og drys til sidst hasselnødder på toppen.

Velbekomme!