UGE 28 - 2016 

STEGT BLOMKÅL MED CREMEDE LINSER, SALTEDE MANDLER OG PECORINO

I POSEN • Blomkål • Saltede mandler • Pecorino • Creme fraiche • Linser • Skalotteløg

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skylle linserne grundigt i en sigte. Kom dem i en gryde med rigeligt vand og tilsæt salt. De skal koge ca. 15 min. under låg.

Tilsæt 3-4 spsk god olie (oliven eller raps) til en stor, tykbundet gryde. Skær blomkålen ud i nogle store, grove buketter med stilk. Læg stykkerne med skærefladen på bunden af gryden og lad gryden stå med låg på ved svag til mellem varme. Blomkålsbuketterne skal stille og roligt få en god, mørk stegeskorpe.

Mens blomkålet tilberedes, kan du hakke skalotteløget fint. De saltede mandler skal også hakkes groft med en skarp kniv.

Når linserne er møre, hælder du vandet væk, kommer dem over i en skål og dækker den med et klæde eller film. Kom løgene ned i den samme gryde som du brugte til linserne sammen med et par spsk god olie, og lad løgene sautere indtil de er blevet møre uden at tage farve - bare 2-3 minutter. Tilsæt herefter linserne og creme fraiche og smag til med salt og peber.

Tag blomkålen op af gryden, krydr med salt og peber og anret ovenpå de creme linser. Slut af med at drysse hakkede mandler på toppen og rive osten fint hen over retten.

Velbekomme!