UGE 23 - 2016

GRYDESTEGT FENNIKEL MED ANSJOSCREME, SPRØDT BRØD OG DILD

I POSEN • Fennikel • Brød • Ansjoscreme • Dild • Hvidløg • Skalotteløg • Citron

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min) 

Start med at halvere fennikel fra top til bund. Læg stykkerne med skærefladen nedad
i en gryde, så alle stykker kan være på bunden uden at ligge ovenpå hinanden. Tilsæt vand, så det dækker fenniklen halvt. Tilsæt også lidt salt og hvidløgsfedene. Lad skræl- len blive på hvidløgene, så de ikke brænder på. Tænd for mellem varme og lad det dampe under låg i ca. 5 - 10 min.

Mens fenniklen tilbereder, kan du sætte en pande over på mellem varme og riste brødet sprødt på begge sider i en smule olie.

Hak skalotteløg fint og riv citronen på den fine side af et rivejern. Pluk dilden af stilkene. Lad dildkvistene være hele, men snit stilkene super fint.

Når fenniklen er ved at være mør, (test ved at stikke en kniv i rodenden, den skal slippe uden problemer), hælder du vandet fra, tilsætter et par spsk god olie og sætter gryden tilbage på varmen. Lad stykkerne begynde at stege og tage en flot farve. Træk derefter gryden af varmen, krydr med citronskal, dildkviste, skalotteløg og dildstilke og vend det rundt et par gange. Krydr med salt og peber og kom saften fra en halv citron og et par spsk god olivenolie ud over.

Anret på tallerknen sammen med ansjoscreme og det ristede brød. Husk at spise hvid- løgene fra gryden, de smager fantastisk.

Velbekomme!