UGE 25 - 2016 

KNUSTE, NYE KARTOFLER MED GEDEFRISKOST OG GAMMELDAGS SPINAT

I POSEN • Kartofler • Gedefriskost • Skalotteløg • Gammeldags spinat • Citron

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skrubbe kartoflerne godt. Kom dem i en gryde, dæk dem med vand og tilføj et godt skud salt. Bring dem til kogepunktet og lad dem småsimre 1-2 minutter. Sluk derefter for gryden og lad dem trække færdig med låg på. Cirka 10-15 minutter.

Mens kartoflerne tilbereder, kan du skylle spinaten og snitte skalotteløg fint.

Hæld vandet fra kartoflerne og knus dem en smule med en gaffel. Tilsæt gedefrisko- sten, et par spsk god olivenolie og godt med salt og peber. Der må gerne være små ”lommer” af gedeost og olie rundt omkring i kartoflerne, så pas på med at vende det for meget sammen.

Varm en gryde op ved mellem varme og tilsæt et par spsk god olie eller en god klat smør. Tilsæt skalotteløgene og lad det sautere et minuts tid uden at tage farve. Tilsæt derefter spinaten og vende det hele rundt et par gange. Spinaten skal kun lige have varmen, så det falder en lille smule sammen. Træk derefter gryden fra varmen og krydr med salt, peber og fintrevet citron.

Anret spinaten ovenpå en de knuste kartofler.

Velbekomme!