UGE 24 - 2016

RISOTTO MED STEGTE ØSTERSSHATTE OG SYLTEDE, NYE LØG

I POSEN • Risottoris • Østershatte • Syltede løg • Skalotteløg • Hvidløg • Smør • Pecorino • Citron

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min) 

Kom 4 dl vand/pr. person i en gryde og tilsæt en smule salt. Bring den til kogepunktet.

Snit skalotteløg og hvidløg super fint. Læg begge dele til side.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbe- lægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme og tilsæt et par spsk god olivenolie. Sautér skalot- teløg og hvidløg - det vil sige, at du steger dem, men uden de tager farve. Når løgene er begynder at blive møre (ca. 2 min), tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden.

Nu skal risene koge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og småboble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

Mens risene koger, kan du plukke svampene ud i mindre lange stykker og stege dem gyldne i en smule olie på en pande. Krydr med salt og peber. Riv også osten.

Efter 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid og væsken være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand og koger dem lidt mere. Ellers giver du risen et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen og tilsætter smør og revet ost. Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil alt ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber - og riv citronen fint ud over. Anret med svampe og syltede løg ud over.

Velbekomme!