UGE 24 - 2016

GRYDESTEGTE, NYE KARTOFLER MED LØVSTIKKEMAYO
OG SPRØD SALAT

I POSEN • Kartofler • Løvstikkemayo • Salat • Løvstikke • Skalotteløg

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med skrubbe kartoflerne godt. Skær dem i halve - på tværs. Find en stor, bred gryde og sæt alle kartoflerne på bunden med skærefladen nedad. Brug to gryder hvis du laver til mange. Kom vand i gryden, så kartoflerne er halvt dækkede og tilsæt et par klatter smør eller 3-4 spsk god olivenolie - og et skud salt.
 

Lad kartoflerne koge under låg i ca. 3-4 minutter. Fjern derefter låget og lad vandet koge væk, så kartoflerne begynder at stege. Lad dem få godt med farve og sluk så for gryden. Lad kartoflerne stå i ca. 10 min inden du forsøger at tage dem op.

Mens kartoflerne tilbereder, kan du skære skalotteløgene i tynde ringe og skylle salaten.

Pluk løvstikken ud i blade og bland salat, løvstikke og løg til en lille salat i en skål.
Anret salaten på en tallerken med kartoflerne og løvstikkemayoen på siden.

Velbekomme!