UGE 22 - 2016 

DAMPET BLOMKÅL MED STEGTE KAPERS, NYE KARTOFLER OG BRUNET SMØRSAUCE

I POSEN • Blomkål • Kartofler • Smør • Skalotteløg • Løvstikke • Citron • Kapers

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at vaske kartoflerne grundigt. Kom dem op i en gryde, dæk dem med vand og tilføj et godt skud salt. Bring vandet i kog med låg på, lad det småsimre 1 minut, og sluk så for gryden. Lad dem trække indtil de er møre - ca. 15 min. Nye kartofler må al- drig buldrekoge i længere tid. De kan sagtens trække færdig, så længe vandet har kogt.

Hak løvstikken fint, både stilk og blade. Hak ligeledes skalotteløget fint.

Skær blomkålet ud i buketter, med masser af stok på. Kom dem i en stor, rummelig gryde. Tilsæt en smule vand, så bunden lige er dækket og krydr med salt. Riv citronen på den fine side af et rivejern og fordel skallen ud over blomkålen. Lad kålen dampe under låg ved mellem varme i ca. 3-4 minutter - indtil den lige nøjagtig er mør.

Mens kålen damper, kan du komme smør i en lille kasserolle og lade det bruse op ved mellem varme. Når smørret begynder at brune og dufte af nødder, tilsætter du kapers. Lad dem stege lidt med, men pas på, at smørret ikke bliver for mørkt.

Lige inden servering kommer du saften fra halvdelen af citronen, skalotteløget og løv- stikken ned i smørsaucen. Anret kartofler og blomkål på en tallerken og kom smørsau- cen ud over.

Velbekomme!