UGE 17 - 2016 

KNUSTE KARTOFLER MED GEDEFRISKOST OG STEGTE OG SYLTEDE RADISER

I POSEN • Kartofler • Rodfrugter • Gedefriskost • Radiser • Syltede radiser • Skalotteløg

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skrælle rodfrugter og kartofler. Skær dem i kvarte og kom dem i en gryde med vand så det dækker og et skud salt. Lad det hele koge stille og roligt under låg, til det er mørt - ca. 10 min.

Mens rodfrugterne koger kan du skylle og rense de rå radiser. Pil skalotteløget og hak det helt fint.

Når rodfrugterne er møre, hælder du vandet fra. Tilsæt et par spsk god olivenolie eller en god klat smør. Knus rodfrugterne groft med en gaffel - der må meget gerne være store chunks tilbage, så pas på med at mose det for meget. Læg låg på gryden mens du steger radiserne.

Varm en pande op til den er rygende varm. Tilsæt en smule neutral olie og steg radi- serne hurtigt, så de tager farve, men stadig har bid. Tilsæt de hakkede skalotteløg, lige inden du tager radiserne af panden.

Vend gedeosten rundt i de knuste kartofler. Pas på med at røre det for meget ud - der må meget gerne være ”lommer” af gedeost rundt omkring i mosen.

Anret de knuste kartofler med stegte og syltede radiser ovenpå.

Velbekomme!