UGE 20 - 2016 

CREMEDE LINSER MED STEGTE ØSTERSHATTE OG SPIDSKÅLSALAT MED ÆBLER

I POSEN • Spidskål • Linser • Skalotteløg • Æbler • Creme fraiche • Østershatte • Citron

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at komme linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Kog dem stille og roligt under låg indtil de er møre - ca. 15 min.

Snit spidskålen i tynde strimler med en skarp kniv. Skær æble i små tern. Bland spidskål og æbler i en skål. Riv citronen på den fine side af et rivejern og hak skalotteløg super fint med en skarp kniv. Vend saften fra citronen sammen med spidskålen og gem citronskal og løg til senere.

Varm en pande op ved mellem til høj varme. Steg svampene i 3-4 spsk olie indtil de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 5-7 minutter. Tilsæt løg og citron til allersidst inden du tager svampene fra varmen. Krydr dem grundigt med salt og peber og opbevar dem på noget fedtsugende papir.

Hæld vandet fra linserne og tilsæt et par spsk god olivenolie og creme fraichen. Rør rundt et par gange og smag til med salt og peber.

Anret spidskålssalat og svampe ovenpå linserne.

Velbekomme!