UGE 20 - 2016 

GRØNNE ASPARGES OG LUN KARTOFFELSALAT MED KAPERS OG PORRE

I POSEN • Asparges • Kartofler • Porre • Kapers • Løvstikke • Citron

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem i tern på ca. 2x2 cm. Skær porre i skiver og kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Kog det hele stille og roligt i letsaltet vand indtil kartoflerne lige nøjagtigt er møre - ca. 5-10min. Porrene skal være helt møre.

Mens kartoflerne koger, kan du du knække bunden af aspargeserne, skylle dem grundigt i koldt vand og skære dem i ca. 5 cm lange stykker. Hak kapers groft og pluk løvstikken ud i blade. Snit stilkene fint med en kniv.

Kom en god klat smør eller et par spsk god olivenolie i en lille kasserolle. Varm den op ved mellem varme og tilsæt asparges og kapers. Lad det lune lidt igennem et par mi- nutter - bare lige så det tager lidt varme, men så aspargeserne fortsat forbliver sprøde. Tag gryden væk fra varmen og tilsæt løvstikken og riv citronen fint ned i. Vend det hele rundt, smag til med salt og peber.

Hæld vandet fra kartoflerne og porrerne og tilsæt et par spsk god olivenolie. Krydr grundigt med salt og peber og vend det hele rundt, så kartoflerne falder en smule sam- men. Servér straks sammen med de grønne asparges.

Velbekomme!