UGE 14 - 2016 

GRATINERET FENNIKEL MED HVIDLØG, FRISK OREGANO OG SPRØDT BRØD

I POSEN • Kartofler • Fennikel • Hvidløg • Oregano • Brød • Ost

FREMGANGSMÅDE

(ca. 35 min)

Start med at dele hver fennikel fra top til bund i 4-6 både. Skær ligeledes kartoflerne
i grove både. Skyl fennikel- og kartoffelbådene grundigt og kom dem i hver sin gryde. Put vand i gryderne. Fenniklen skal blot være ca. 1/3 dækket. Du kan også bruge en sjat hvidvin, hvis du har. Krydr med salt.
Kartoffelbådene skal dækkes af vand. Kog både kartofler og fennikel stille og roligt under låg indtil de er helt møre, ca. 15 min.

Tænd grillen i din ovn på ca. 220 grader.

Mens fennikel- og kartoflerbådene koger, skærer du brødet i små tern, ca. 1x1 cm. Rist det sprødt i en god olivenolie på en pande ved mellem varme. Opbevar brødternene på et fedtsugende papir til senere.

Pluk oregano ud i blade. Snit hvidløget helt fint.

Når fennikel og kartoffel har kogt, hælder du vand/vin fra og krydrer grundigt med salt og peber, tilsætter hvidløget, marinerer det hele i et par spsk god olie og blander kartofler og fennikel i et ildfast fad.

Riv osten på den grove side af et rivejern henover kartofler og fennikel. Grill det i ovnen indtil osten er smeltet og har taget en smule farve. Hold øje med fadet - det kan plud- selig gå meget hurtigt.

Servér retten med oregano og brødcroutoner henover den gratinerede fennikel.

Velbekomme!