UGE 13 - 2016

COUSCOUS MED MYNTE OG SALAT MED AGURK OG FENNIKEL

I POSEN • Couscous • Mynte • Feta (salattern) • Agurk • Fennikel • Lime

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at tage en 1 dl vand pr person som du laver mad til - og kog det op i en gryde. Tilsæt et skud salt og en spsk olivenolie til vandet. Kom couscousen i en skål, der er stor nok til, at couscousen kan udvide sig kraftigt og hæld vandet henover. Læg en tallerken eller låg på skålen og lad det stå og trække i mindst 10 minutter.

Mens couscousen trækker kan du gå igang med salaten.

Halvér fennikelen fra top til bund og snit den derefter i ultra tynde skiver med en skarp kniv. Har du et mandolinjern i køkkenet, er den en stor fordel at bruge her. Del også agurken fra top til bund, skrab kernehuset ud med en ske og smid det ud. Skær resten af agurken i skiver.

Pluk mynten ned i skålen og bland det hele godt. Tilsæt et par spsk god olivenolie og tilsæt også revet skal og saft fra limefrugten.

Når couscousen er trukket færdig, løsner du den med en gaffel og smuldrer fetaosten ud der i. Smag til med salt og peber og anret på en tallerken sammen med fennikelsalaten.

Velbekomme!