UGE 11 - 2016

RISOTTO MED ROSMARIN, HVIDLØG OG KRYDDERURTESALAT

I POSEN

• Risottoris • Smør • Ost • Salat • Persille • Rosmarin • Hvidløg • Skalotteløg • Citron

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Kom 4 dl vand/pr. person i en gryde og tilsæt en smule salt. Bring den til kogepunktet.

Snit skalotteløg og hvidløg super fint. Pluk rosmarin af kvistene og hak det fint. Læg begge dele til side.
Pluk persille ud i blade. Skyl salaten og bland salat og persille i en skål. Riv citronen fint og gem det til senere. Brug saften fra citronen som dressing til salaten sammen med et par skefulde god olivenolie.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbe- lægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme og tilsæt et par spsk god olivenolie. Sautér skalot- teløg og hvidløg - det vil sige, at du steger dem, uden de tager farve. Når løgene er be- gyndt at blive møre (ca. 2 min), tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden.

Nu skal risene koge i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang imellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

Efter 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid og væsken være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand og koger dem lidt mere. Ellers giver du risen et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen og tilsætter smør, revet ost og rosmarin. Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil alt ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber.

Drys den revne citronskal udover risottoen og servér med salat på siden.

Velbekomme!