CREMEDE LINSER MED RYGEOST, STEGT SPIDSKÅL OG RISTEDE VALNØDDER

Fremgangsmåde

Start med at skylle linserne grundigt i en sigte. Kom dem i en gryde med rigeligt vand og et skud salt, bring gryden i kog og lad det simre ved mellem varme - ca. 20 min.

Knæk valnødderne ud af skallen, med en nøddeknækker eller forsigtigt med bunden af en lille gryde.

Sæt en tykbundet gryde over ved lav til mellem varme, og rist valnødderne indtil de har taget en smule farve. Tag dem op af gryden og tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps). Læg spidskålet med skærefladen nedad, og lad det stege helt stille og roligt, indtil spidskålet begynder at give efter og blive mørt - ca. 10 min. Det må gerne få en mørk stegeskorpe, men selvfølgelig ikke brænde på.

Snit skalotteløg og hvidløg helt fint. Når linserne er møre, sigter du dem og opbevarer dem i en tildækket skål. Tilsæt lidt olie og løgene til den gryde, som du tidligere kogte linserne i, og lad det sautere indtil det er mørt - uden at det tager farve. Kom linserne tilbage i gryden, tilsæt rygeosten og krydder grundigt med salt og peber.

Anret de cremede linser med ristede valnødder og riv citronen fint henover spidskålet til sidst.

Velbekomme!