UGE 47 - 2016 

GRÆSKARMOS MED ANDEFEDT OG SYRLIG SALAT PÅ SIDEN

I POSEN • Græskar • Knoldselleri • Julesalat • Bladselleri • Andefedt • Appelsin • Merian

FREMGANGSMÅDE

Start med at skrælle knoldselleri og græskar. Skær dem i grove chunks og kom dem i en gryde, dæk dem med vand og tilføj et godt skud salt. Lad det småkoge under låg, indtil det er helt mørt - ca. 20 min.

Skær bladselleriet i tynde skiver og kom i en skål. Riv appelsinen på den ne side af et rivejern ned i skålen. Pil derefter appelsinen og skær den ud i skiver og del så skiverne i kvarte. Tilsæt ligeledes til skålen. Til sidst plukker du julesalaten i blade ned i skålen og vender det hele rundt med en spsk god olivenolie.

Smelt andefedtet i en lille gryde og varm det godt op.

Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem groft med et piskeris. Smag til med ande- fedtet og godt med salt og peber.

Anret mosen rygende varm med salaten på siden. Pluk merian ud over retten lige inden servering.

Velbekomme!