UGE 4 - 2016

GRYDESTEGTE OG SYLTEDE LØG MED CREME FRAICHE OG PERSILLE

I POSEN •  Kartofler •  Løg •  Creme Fraiche •  Syltede løg •  Citron •  Persille

FREMGANGSMÅDE (ca. 30 min)
Start med at pille løgene og dele dem på midten fra rod til spids. Kom et par spsk olie i bunden af en gryde og læg løgene med skærefladen ned. Gryden skal være stor nok til, at alle løgene kan ligge på bunden uden at ligge oven i hinanden. Tilsæt en smule salt og vand, så løgene er halvt dækkede. Tænd for gryden på mellem varme.

Lad løgene koge stille og roligt under låg i ca. 10 minutter. Fjern herefter låget og lad vandet dampe væk. Nu begynder løgene at stege. Lad dem tage masser af farve, men skru ned for gryden, hvis de begynder at branke. Sluk for gryden og vent et par minutter, så slipper løgene nemmere bunden af gryden.

Vask kartoflerne, mens løgene tilbereder og skær dem i stykker på størrelse med en spilleterning. Kom den i en gryde med vand, så det dækker og en smule salt. Bring kartoflerne i kog og lad dem koge ca. et minut eller to og sluk så. Lad dem trække færdig i vandet under låg.

Pluk persillen ud i blade og hak den groft.

Hæld vandet fra kartoflerne. 
Pluk både de syltede og stegte løg ud i ”både”, krydr dem med fintrevet citronskal, hakket persille og salt og peber. Anret dem sammen med kartoffelternene og små klatter af creme fraiche.
Velbekomme!