UGE 40 - 2015 

GRYDESTEGT SPIDSKÅL MED VESTERHAVSOST, SOLBÆR OG HVEDEKERNER

I POSEN • Spidskål • Hvedekerner • Vesterhavsost • Solbær • Skalotteløg • Hvidløg

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skylle hvedekernerne grundigt i en sigte. Kom dem i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Bring gryden i kog og lad det simre ved mellem varme - ca. 20 minutter.

Sæt en tykbundet gryde over ved lav til mellem varme. Tilsæt et par spsk olie og læg spidskålet med skærefladen nedad. Lad det stege helt stille og roligt, indtil det begyn- der at give efter og blive mørt - ca. 10 min. Det må gerne få en mørk stegeskorpe, men selvfølgelig ikke brænde på.

Snit skalotteløget og hvidløg helt fint. Når hvedekernerne er møre, sigter du dem og opbevarer dem i en tildækket skål. Tag gryden som du kogte hvedekerner i, og tilsæt lidt olie. Tilsæt løgene og lad det sautere indtil det er mørt, uden at det tager farve. Kom kernerne tilbage i gryden og smag til med olivenolie, salt og peber.

Lige inden servering river du osten henover det varme spidskål. Anret spidskål på en tallerken sammen med hvedekerner og solbær.

Velbekomme!