UGE 40 - 2015 

STEGTE PERSILLERØDDER MED BRÆNDT CITRON, ÆBLE OG PERSILLERODSPURE

I POSEN • Persillerødder • Æble • Citron • Persillerodspuré • Persille

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skrælle persillerødderne. Kom dem på en mellemvarm pande med en smule olie, og krydr dem med salt og peber. Lad dem stege helt stille og roligt - og tage masser af farve. Tilsæt gerne en klat smør til sidst i tilberedningen. Lad smørret bruse op og brune persillerødderne.

Skær æblet i små tern og læg dem til side under et vådt stykke papir eller klæde. Pluk persille ud i blade og skyl dem.
Lun persillerodspuréen op i en lille gryde.

Når persillerødderne er møre, river du citronen fint henover. Skær citronen over på midten, og steg skæresiden på en pande, så den karameliserer og tager farve. Den må godt blive næsten sort. Pres citronsaften ud over rødderne og anret dem sammen med persillerodspuréen. Kom til sidst æbler og persille henover.

Velbekomme!