UGE 35 - 2015 

KNUSTE KARTOFLER MED HJERTESALAT, PERSILLEPESTO OG RISTEDE MANDLER

I POSEN • Kartofler • Hjertesalat • Persillepesto • Mandler • Citron

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at vaske kartoflerne grundigt. Del dem i stykker som ca. måler 3x3 cm. Kom stykkerne i en gryde med vand, så det lige dækker dem og med et godt skud salt. Bring vandet i kog med låg på, lad det småsimre 3-4 minutter, og sluk så for gryden. Lad derefter kartoflerne trække i vandet til de er møre - ca. 15 min. Nye kartofler må aldrig bulderkoge i længere tid. De kan sagtens trække færdig, så længe vandet har kogt.

Pluk salaten ud i blade og skyl dem i koldt vand.

Rist mandlerne på en pande, indtil de har taget farve, og hak dem derefter groft.

Når kartoflerne er møre, hælder du vandet fra og moser dem let med en gaffel. Der skal stadig være hele stykker kartoffel tilbage. Vend dem rundt med et par spsk god olivenolie, salt og peber og fintrevet citronskal.

Anret kartoflerne med salaten ovenpå. Slut af med at drysse de hakkede mandler og klatter af pesto udover.

Velbekomme!