UGE 35 - 2015 

GRYDESTEGTE LØG MED HJEMMESYLTEDE AGURKER, CITRON OG DILD

I POSEN • Løg • Kartofler • Citron • Syltede agurker • Creme fraiche • Dild

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Del løgene på midten fra rod til spids. Kom et par spsk olie i bunden af en gryde, tilføj 2 dl vand og læg løgene med skærefladen på grydens bund. Gryden skal være stor nok til, at alle løgene kan ligge på bunden uden at ligge oven på hinanden. Tilsæt en smule salt og tænd for gryden på mellem varme. Lad løgene koge stille og roligt under låg
i ca. 5-7 minutter. Fjern derefter låget og lad vandet dampe væk, så de begynder at stege i olien. Sørg for, at de tager godt med farve.

Vask kartoflerne mens løgene tilbereder og skær dem i stykker på størrelse med en spilleterning. Kom den i en gryde med vand, så det dækker og et godt skud salt. Bring kartoflerne i kog og lad dem koge ca. et minut eller to og sluk så. Lad dem stå og trække under låg.

Pluk dilden ud i blade og snit dildstilkene helt fint med en skarp kniv.

Hæld vandet fra kartoflerne. Pluk løgene ud i ”både”, krydr dem med fintrevet citron- skal, hakket og plukket dild, salt og peber. Anret dem sammen med kartofler, skiver af agurk og små klatter af creme fraiche.

Velbekomme!