UGE 34 - 2015 

STEGT SQUASH MED TOMATER, BRUNET SMØR, KAPERS
OG CITRON

I POSEN • Squash • Tomater • Smør • Citron • Kapers • Brød • Hvidløg • Skalotteløg • Persille

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)
Start med at skære squashen ud i grove, kantede stykker på ca. 3x3 cm.

Skær tomaterne ud i både. Snit hvidløg og skalotteløg i helt tynde skiver og hak kapers groft. Pluk persillen ud i blade.

Skær begge ender af citronen, og skær skrællen af, hele vejen rundt, med en skarp kniv. Skær derefter citronfiletterne ud, uden at få det hvide kød med og fjern eventuelle kerner. Skær hver filet i 2-3 stykker. Kom tomat, kapers, citron og persille op i en stor skål og sæt til side til senere. Gem hvidløg og skalotteløg separat.

Kom smørret i en kasserolle ved mellem varme. Når smørret er smeltet, koger det op og begynder at bruse. Hold øje med smørret og pisk i det indtil det begynder at brune og dufte af hasselnødder. Når det er nøddebrunt og gyldent, fjerner du gryden fra varmen.

Rist brødet på en brødrister eller på en pande i en smule olivenolie.

Steg squashstykkerne på en pande ved mellem til høj farve. Når de har taget godt med farve, tilsætter du hvidløg og skalotteløg, rører rundt et par gange og kommer det hele op i skålen med tomater. Tilsæt en spsk god olie og krydr med salt og peber. Vend det hele rundt og anret det på en tallerken - sammen med brødet. Slut af med at komme den varme, brunede smør henover retten.

Velbekomme!