UGE 34 - 2015 

STEGTE GULERØDDER MED HAVTORN, VESTERHAVSOST OG RISTEDE GRÆSKARKERNER

I POSEN • Gulerødder • Havtorn • Græskarkerner • Brød • Vesterhavsost • Basilikum

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)
Start med at skrælle gulerødderne og skær dem i lange, rustikke stykker på ca. 5x2 cm.

Rist græskarkernerne i en lille smule olie på en pande indtil de begynder at poppe og tage farve. Krydr dem med fin salt og lad dem ligge på et fedtsugende papir. Rist sam- tidig brødet på panden eller på en brødrister.

Pluk basilikum ud i blade.

Varm en pande godt op, tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps) og tilsæt gulerød- derne. Sørg for, at de ikke ligger ovenpå hinanden, men at alle rødderne har kontakt med panden. Pas på med at vende og røre for meget ved dem. Lad dem ligge og få en god stegefarve, og vend dem så. Steg til de lige er møre og træk så panden af varmen. Tilsæt basilikumblade og vend dem rundt et par gange, så det hurtigt bliver varmet igennem. Krydr det hele grundigt med salt og peber.

Anret på en tallerken med havtorn og græskarkerner henover og brød på siden. Riv til allersidst osten henover retten, gerne med en kartoffelskræller eller lignende, så det bliver i flager.

Velbekomme!