UGE 33 - 2015

KNUSTE KARTOFLER MED PERSILLEPURÉ OG SAUTERET SORTKÅL

I POSEN • Kartofler • Sortkål • Persillepuré • Citron • Skalotteløg 

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie 

FREMGANGSMÅDE 

(ca. 30 min) 

Start med at vaske kartoflerne grundigt. Kom dem i en gryde med vand, så det lige dækker og med et godt skud salt. Bring vandet i kog med låg på, lad det småsimre 5-6 minutter, og sluk så for gryden. Lad derefter kartoflerne trække i vandet til de er møre - ca. 15 min. Nye kartofler må aldrig bulderkoge i længere tid. De kan sagtens trække færdig, så længe vandet har kogt.

Mens kartoflerne trækker, kan du snitte sortkålen i grove stykker - behold gerne det meste af stokken på, men skær dog de nederste par centimeter af.

Snit skalotteløg i helt tynde skiver.

Hæld vandet fra kartoflerne, knus dem til en meget grov mos og smag til med et par spsk god olivenolie, salt og peber. Tilsæt til sidst persillepuréen. Vend rundt et par gange.

Varm en pande op ved mellem til høj varme. Tilsæt et par spsk neutral olie og derefter sortkålen. Lad den stege et par minutter til den begynder at falde en smule sammen og blive mør. Tilsæt derefter de snittede skalotteløg og lidt salt og peber, og anret sammen med kartoflerne på en tallerken. Slut af med at rive citronen fint henover kålen.

Velbekomme!