UGE 29 - 2015 

STEGTE NYE RØDBEDER MED PARMESANOST, PERSILLE OG HAVTORN

I POSEN • Rødbeder • Parmesanost • Persille • Brød • Havtorn • Græskarkerner

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skrælle rødbederne og skær dem i kvarte - gerne med noget af toppen på.

Rist græskarkernerne i en smule olie på en pande indtil de begynder at poppe og tage farve. Krydr dem med fin salt og lad dem ligge på et fedtsugende papir. Rist samtidig brødet på panden eller på en brødrister.

Pluk persille ud i blade.

Varm en pande godt op, tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps) og tilsæt rød- bedestykkerne Sørg for, at de ikke ligger oven på hinanden, men at alle rødderne har kontakt med panden. Pas på med at vende og røre for meget ved dem. Lad dem ligge og få en god stegefarve, og vend dem så. Steg til de lige er møre og træk så panden af varmen. Tilsæt persille og vend dem rundt et par gange, så det hurtigt bliver varmet igennem. Krydr det hele grundigt med salt og peber.

Anret på en tallerken med havtorn og græskarkerner henover - og brød på siden. Riv til sidst parmesanosten henover retten, gerne med en kartoffelskræller eller lignende, så det bliver i flager.

Velbekomme!