UGE 26 - 2015 

SALAT AF OKSEHJERTE- TOMATER MED BASILIKUM, MOZZARELLA OG SPRØDT BRØD

I POSEN • Oksehjertetomat • Brød • Mozzarella • Basilikum • Skalotteløg • Vaniljemarinade

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Sæt en stor gryde vand til at koge. Mens vandet koger op kan du pille skalotteløg og snitte det super fint.

Tap varmt vand fra vandhanen i en skål og læg mozzarellaosten deri. Behold osten i den film, den er pakket i. Man må aldrig servere en ost kold, og dette gælder især mozza- rella, der virkelig udvikler ekstra smag ved let opvarmning.

Snit et lille kryds i skindet i bunden af hver tomat. Når vandet i gryden bulderkoger, sænker du en tomat ned i vandet i ca. 10-20 sekunder og lægger den derefter i en skål med iskold vand. Blanchér en tomat ad gangen og sørg for, at vandet bulderkoger hver gang, du kommer en ny tomat i gryden.

Pil derefter skindet af tomaterne og pluk dem, med fingrene, ud i grove både. Kom dem i en stor skål sammen med vaniljemarinaden og skalotteløgene. Vend det hele grundigt rundt og lad det stå 10 min. Krydr derefter tomaterne med salt og peber.

Rist brødet på en pande i en smule god olivenolie og krydr det med salt og peber. Servér tomaterne med skiver af mozzarellaost, bailikum ud over og det ristede brød på siden. Slut af med at komme evt. overskydende marinade henover tallerknen.

Velbekomme!