UGE 25 - 2015 

GRYDESTEGT FENNIKEL MED ANSJOSCREME, SPRØDT BRØD OG MYNTE

I POSEN • Fennikel • Hvidløgsfed • Citron • Mynte • Ansjoscreme • Brød 

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie 

FREMGANGSMÅDE 

(ca. 30 min)

Start med at dele hver fennikel i kvarte, fra top til bund.
Læg dem i ét lag på bunden af en stor gryde, så stykkerne ikke ligger ovenpå hinanden og tilsæt vand, så det dækker fennikelen halvt. Tilsæt også lidt salt og hvidløgsfedene. Lad skrællen blive på hvidløgene, så de ikke brænder på. Læg låg på gryden, og tænd ved mellem varme. Lad fennikelstykkerne dampe under låg til de er begyndt at blive møre. Du kan stikke i bunden af fenniklen med en lille kniv for at mærke om den slipper - ca. 10-15 min.

Hæld herefter vandet væk og tilsæt er par spsk god olivenolie, skru lidt op for gryden og lad fenniklen stege og tage farve - ca. 5 min.

Pluk brødet ud i små rustikke stykker på ca. 1x1 cm og steg dem sprøde på en pande, med en smule olivenolie - eller alternativt i ovnen i et ildfast fad ved 150 grader.

Når fenniklen er mør, river du citron fint henover og smager til med salt og peber. Anret dem på en tallerken, med det sprøde brød og ansjoscreme til og med plukkede mynte- blade henover. Hvidløgsfedene der er blevet møre med fenniklen, kan sagtens nydes til retten.

Velbekomme!