UGE 25 - 2015 

PEBERRODSSTUVET SIBIRISK KÅL MED STEGTE KARTOFLER OG SYLTEDE RØDBEDER

I POSEN • Sibirisk kål • Kartofler • Stuvning • Rødbeder • Skalotteløg

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at vaske og gnubbe kartoflerne grundigt. Hvis nogle af kartoflerne er væ- sentlig større end de andre, kan du halvere dem, så de har cirka samme størrelse.

Snit skalotteløget i tynde strimler.

Kom kartoflerne på en pande og tilsæt en smule vand, så bunden af panden lige nøjagtig er dækket. Tilsæt også et par spsk olivenolie og lidt salt. Kom et låg henover, eller alternativt et stykke sølvpapir, og lad kartoflerne dampe et par minutter ved mel- lem varme. Fjern herefter låget/sølvpapiret og lad vandet dampe væk, så kartoflerne begynder at stege. Lad dem tage godt med farve og blive møre.

Skyl kålen og snit den i meget grove stykker med både stilk og blade. Stykkerne må gerne være ca. 10 cm lange. Sæt en stor gryde over ved mellem varme og tilsæt et par spsk olie eller smør. Sautér kålen stllle og roligt et par minutter, til den falder en smule sammen. Tilsæt stuvningen og kog det igennem yderligere et minut eller to.

Tilsæt skalotteløgene til kålen lige inden servering. Anret sammen med de stegte kar- tofler og de syltede rødbeder på siden.

Velbekomme!