UGE 20 - 2015 

STEGT GRØNKÅL MED MAJROER, SPÆDE HVIDLØG, RAPSBLOMSTER OG PERSILLE

I POSEN • Grønkål • Majroer • Rapsblomster • Creme fraiche • Citron • Hvidløg • Persille

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at vaske og ribbe grønkålen af stilkene. Skræl majroerne og skær dem i store tern på ca. 2x2 cm. Kom majroerne i en gryde med vand så det dækker og et godt skud salt. Lad ternene småsimre til de lige nøjagtig er møre - ca. 5 min.

Vask hvidløg og snit det i helt tynde skiver. Pluk persille ud i blade og hak den groft igennem med en skarp kniv. Snit også rapsblomsterne, både stilk og blomster, fint med kniven.

Hæld vandet fra majroerne, tilsæt creme fraiche og lad det koge en smule ind.

Varm en pande, eller en bred gryde, op på varmeste blus og tilsæt en smule neutral olie. Steg grønkålen til den falder en smule sammen og er blevet mør. Tilsæt hvidløgene og lad dem stege med et minuts tid.
Træk derefter panden fra varmen, tilsæt persille og rapsblomster og rør rundt nogle gange. Riv citronen fint ned i blandigen og smag til med salt og peber. Servér straks sammen med de cremede majroer.

Velbekomme!