UGE 18 - 2015 

GRYDESTEGTE KARTOFLER OG FENNIKELSALAT MED APPELSIN OG VALNØDDER

I POSEN • Små kartofler • Fennikel • Appelsin • Dild • Fennikelfrø/valnødder

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at halvere kartoflerne på tværs. Find en stor gryde og sæt alle kartoflerne med skærefladen nedad i gryden. Hvis de ikke kan være der, må du stege dem over flere gange. Når kartoflerne er placeret, tilsætter du vand, så kartoflerne er lidt over halvt dækkede. Kom et par spsk olie og gerne også et par klatter smør ned i gryden
- og lidt salt. Læg et stykke bagepapir henover kartoflerne, så de er dækkede, men så damp stadig kan slippe ud i siderne.

Kog kartoflerne i ca. 5-7 minutter. Fjern herefter papiret og lad vandet dampe væk, så kartoflerne begynder at stege. Sørg for at de tager rigtigt meget farve og sluk så for gryden. Fjern gryden fra blusset og lad kartoflerne hvile 5 minutter inden du forsøger at tage dem op - så slipper de nemmere gryden.

Mens kartoflerne steger kan du snitte fenniklen i helt tynde strimler - gerne på et mandolinjern, hvis du har sådan ét. Pil appelsinen og skær den i tynde skiver. Fjern evt. hvidt kød. Rist valnødder og fennikelfrø på en pande, og hak blandingen groft. Hak også dild fint. Vend det hele sammen og smag det til med lidt salt og et par spsk olivenolie. Anret de stegte kartofler sammen med salaten.

Velbekomme!