UGE 18 - 2015 

POMMES RÖSTI OG SPRØD SALAT MED SENNEPS- VINAGRETTE OG URTER 

I POSEN • Kartofler • Smør • Salat • Skalotteløg • Vinagrette • Urter 

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min) 

Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem i tynde skiver på langs og snit herfter skiverne i tændstiktynde stænger med en skarp kniv. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du rive kartoflerne på et rivejern - men det bliver nu bedst med en kniv. Kom strimlerne op i en stor skål.

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt smør i en lille gryde og tilsæt et godt skud fin salt, eller havsalt - ikke groft salt. Kom smør og salt op til kartoflerne og vend det hele grundigt rundt.

Kom lidt smør eller olie på en stor pande og fordel kartoffelstrimlerne herpå - enten i én stor eller flere små rösti. Lad dem stege ved høj varme, til de er blevet gyldne. Vend dem herefter og gentag på den anden side. Læg dem herefter i ovnen på en rist og bag dem i ca. 10-15 minutter.

Mens rösti er i ovnen kan du plukke salat og urter ud i blade og snitte skalotteløget i helt tynde strimler. Put det hele i en skål. Ryst vinagretten et par gange - husk at holde godt fast på låget - og hæld det udover salaten. Anret röstien direkte fra ovnen sam- men med salaten.

Velbekomme!