UGE 17 - 2015 

STEGTE GULERØDDER OG KOGTE PORRER MED PERSILLE OG MAYO 

I POSEN • Gulerødder • Porrer • Persillemayo • Persille • Skalotteløg 

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie 

FREMGANGSMÅDE 

(ca. 30 min) 

Start med at skrælle gulerødder og skyl porrer grundigt. Halvér gulerødderne på langs og en enkelt gang på tværs. Steg dem på en pande ved høj varme i en smule neutral olie - de må gerne tage godt med farve. De skal være møre, men må godt have en lille smule bid, ca. 10 min.

Skær porrerne i 5 cm lange stykker og kom dem i en gryde med vand, så de ca. er halvt dækket. Tilsæt et godt skud salt og gerne et par dråber god olivenolie. Lad porrerne dampe under låg, til de er helt møre og sødmen trænger frem i dem, ca.10-15 min.

Hak i mellemtiden skalotteløg super fint og pluk persillen ud i blade. Snit samtidig de tyndeste af stilkene fra persillen - ligeledes helt fint som skalotteløget. Stilkene indehol- der masser af smag.

Når gulerødderne er stegte, tilsætter du persillestilke, persilleblade og løg til panden. Sving det rundt et par gange og anret det hele på en tallerken sammen med porrerne. Kom til sidst mayo på tallerknen og servér med det samme.

Velbekomme!