UGE 10 - 2015

RISOTTO MED SALVIE OG HVIDLØG OG KRYDDERURTESALAT

I POSEN • Salat • Risottoris • Salvie • Hodde Kristian ost • Skalotteløg • Hvidløg • Krydderurter 

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE (ca. 30 min)

Start med at skylle salaten og pluk krydderurterne ud i blade. Kom salat og urter (minus salvie) i en skål. Snit skalotteløgene super fint. Tag ca. halvdelen af løgene og kom dem op i skålen sammen med salaten. Resten af løgene skal du bruge senere. Snit ligeledes hvidløg og salvieblade helt fint.

Riv citronen på den fine side af et rivejern og læg den til side. Tag ca. halvdelen af saften fra citronen og kom den op i en skål. Tilsæt samme mængde god olivenoolie og pisk det sam- men til en marinade. Vend salaten sammen med urter og løg og smag til med marinaden. Riv også osten fint, og gem den til senere.

Kom 4 dl vand/pr. person i en gryde og tilsæt en smule salt. Bring den til kogepunktet.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbe- lægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme og tilsæt et par spsk god olivenolie. Sautér skalotteløg og hvidløg - det vil sige, at du steger dem uden, at de tager farve. Når løgene er begyndt
at blive møre (ca. 2 min), tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden. Nu skal risene koge i ca. 14 mi- nutter - sæt et ur! De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang imellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

Efter 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid og væsken være kogt næsten helt væk. Hvis ikke risene er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand og koger dem lidt mere. Ellers giver du risen et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen og tilsætter smør, citronskal, salvie og revet ost. Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil alt ost og smør er smeltet. Du må gerne bruge en ske, hvis det er nemmere. Smag risottoen til med salt og peber. Servér med det samme, med krydderurtesalaten på siden.


Velbekomme!