UGE 12 - 2015 

RÅ OG KOGT RØDBEDE MED ANSJOSCREME, KIKÆRTER & DILD

I POSEN • Rødbeder • Kikærter • Ansjoscreme • Citron • Dild • Skalotteløg

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at vaske og skrælle rødbederne. Tag ca. 2/3 og skær dem i grove, rustikke stykker på ca. 3x3 cm. Kom stykkerne i en gryde med vand, så det dækker - og et godt skud salt. Lad dem koge til de er møre - ca. 10 min.

Kom kikærterne i en anden gryde, med rigeligt vand og et skud salt, og kog dem til de er helt møre - ca. 20 min.

Imens kikærterne og rødbeder tilbereder, kan du hakke skalotteløg meget fint og skære den resterende 1/3 af rødbederne i helt små tern på ca. 5x5 mm. Pluk dilden ud i blade og hak de tyndeste af stilkene super fint.

Riv citronen på den fine side af et rivejern og læg skallen til side til senere. Pres saften fra halvdelen af citronen og kom saften i en skål. Tilsæt samme mængde god olivenolie og krydr med salt og peber. Kom de rå rødbedetern, dildstilke og skalotteløg ned i skålen og vend rundt. Når de kogte rødbeder og kikærterne er møre, hælder du vandet fra gryderne. Kom kikærterne op i skålen og smag det hele til med salt, peber og den revne citronskal.

Smør ansjoscremen ud på en tallerken. Anret rødbederne ovenpå og kom derefter kikærteblandingen henover. Slut af med at pynte med de plukkede dildblade.

Velbekomme!