UGE 11 - 2015 

STEGTE OG SYLTEDE LØG MED KARTOFLER OG
ÅRETS FØRSTE RAMSLØG

 

I POSEN • Løg • Syltede løg • Kartofler • Ramsløg • Citron

ØVRIGE INGREDIENSER • Salt/peber • Olie/smør

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at pille løgene. Halvér de runde løg og skalotteløg, og kom dem i en gryde med skærefladen nedad. Vælg en gryde, der er stor nok til, at alle løgene kan ligge på bunden, så de ikke ligger oven på hinanden.

Tilsæt ca. en dl vand, salt, peber og et par spsk olie eller et par klatter smør. Tænd under gryden, og lad det først dampe under låg et par minutter, fjern derefter låget og lad vandet dampe væk. Når vandet er væk begynder løgene at stege i olien. Sørg for, at de tager masser af farve, men de må selvfølgelig ikke brænde på.

Mens løgene tilbereder kan du skylle kartoflerne og skære dem i små tern på ca. 2x2 cm. Kom dem i en gryde med vand så det dækker og et skud salt. Kog kartoflerne til de lige nøjagtig er møre - ca. 10 min. Hæld herefter vandet fra og tilsæt et par spsk god olivenolie og krydr med salt og peber.

Hak ramsløgene groft og pluk de syltede løg ud i ”flager”. Kom ramsløgene ned til kar- toflerne, vend det rundt et par gange og anret på en tallerken sammen med de stegte løg. Slut af med at rive citronskal fint henover de stege løg. Servér med det samme.

Velbekomme!