I POSEN : • Persillerødder • Hvidkål • Stuvning • Citron • Persille • Hvidløg

ØVRIGE INGREDIENSER: • Salt/peber • Oliven eller rapsolie

FREMGANGSMÅDE (ca. 30 min.)

Start med at skrælle persillerødderne. Skær dem i grove chunks på ca. 2x5 cm. Steg dem stille og roligt på en pande i en neutral olie ved mellemvarme, til de er blevet møre og har taget godt med farve, ca. 15 minutter. Pas på med at røre for meget i panden. Lad hellere rødderne ligge og tage god farve, inden du forsøger at vende dem.

Mens rødderne tilbereder, hakker du hvidkålen groft med en kniv. Tilsæt et par spsk god olivenolie til en stor gryde og lad kålen sautere stille og roligt. At sautere vil sige, at du tilbereder ved forholdsvis lav varme, så kålen stadig steger, men uden at tage farve. Sørg for at røre ofte, så det ikke brænder på.

Pil hvidløget og hak det super fint. Pluk persilen ud i blade og hak den groft.

Når kålen er faldet lidt sammen og er begyndt at blive mør (ca. 5-7 min.) tilsætter du det hakkede hvidløg. Vær ekstra opmærksom på, at det ikke tager farve - brændt hvidløg smager ikke godt i denne ret. Lad det tilberede sammen med kålen et minuts tid og tilsæt så stuvningen. Lad det hele koge op, smag til med salt og peber og sæt så til side, til der skal anrettes.

Krydr persillerødderne godt med salt og peber, og riv citronen ud over dem på den fine side af et rivejern. Anret rødderne sammen med den stuvede hvidkål på en tallerken og slut af med at drysse den hakkede persille ud over. Velbekomme!