UGE 51 - 2015 

STEGT ROSENKÅL OG SORTKÅL MED ANSJOSCREME, SPRØDE BRØDTERN OG CITRON

I POSEN • Rosenkål • Sortkål • Ansjoscreme • Citron • Brød

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)
Start med at pille de 2-3 yderste blade af rosenkålen. Skær hver knop i 4 lige store dele.

Skær brødet i små tern på ca. 1x1cm. Rist dem på en pande ved mellem varme i en smule olivenolie eller smør. Når brødet er sprødt og gyldent, tager du det af panden og lader det ligge på fedtsugende papir. Krydr med salt og peber.

Snit sortkålen i små stykker på størrelse med et frimærke. Skær de groveste stilke fra.

Varm en pande op til den næsten er rygende. Tilsæt en smule olivenolie og rosenkålen. Steg kålen på panden i ca. 4-5 min. Tilsæt herefter sortkål og lad den stege sammen med et par minutter. Rosenkål og sortkål må meget gerne tage farve, men skal stadig have bid og være en smule sprød. Krydr grundigt med salt og peber.

Anret kålen på en tallerken med det samme. Riv citronen fint ud over kålen og kom til sidst de sprøde tern og en god skefuld ansjoscreme henover.

Velbekomme!