UGE 48 - 2015 

STEGTE EFTERÅRSLØG MED AÏOLI OG SPRØD SALAT

I POSEN • Løg • Brød • Citron • Aioli • Endive • Løvstikke

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skrælle løgene. Halvér de runde løg og skalotteløg, og kom dem i en gryde med skærefladen nedad. Vælg en gryde eller pande, der er stor nok til, at alle løgene kan ligge på bunden, så de ikke ligger oven på hinanden.

Tilsæt ca. en dl vand, salt og peber og en par spsk olie eller et par klatter smør. Tænd under gryden/panden ved mellemvarme, og lad det først dampe under låg et par minutter, fjern derefter låget og lad vandet dampe væk. Når vandet er væk begynder løgene at stege i olien. Sørg for, at de bliver helt møre og tager masser af farve, men de må selvfølgelig ikke brænde på.

Mens løgene tilberedes, kan du riste brødet på en brødrister eller pande. Pluk salaten ud i blade. Snit løvstikken helt fint med en skarp kniv.

Når løgene er møre, river du citronen fint henover og anretter dem på en tallerken med salaten på siden og med aïoli til. Drys til sidst løvstikke henover.

Velbekomme!