UGE 45 - 2015

RISOTTO MED STEGTE PERSILLERØDDER OG CITRON

I POSEN • Persillerødder • Citron • Ris • Skalotteløg • Hvidløg • Ost • Smør • Persille

FREMGANGSMÅDE

(ca. 35 min)

Start med at skrælle persillerødderne og skær dem i grove chunks på ca. 2x4 cm. Steg dem på en pande så de tager godt med farve og er møre med en smule bid - ca. 4-6 min. Har du tid nok, kan du også bage rødderne i ovnen ved 200 grader - så slipper du for at have mange pander igang på en gang.

Mens persillerødderne steger (eller bager) kan du begynde på risottoen. Kom 4 dl vand/pr. person i en gryde og tilsæt en smule salt. Bring den til kogepunktet.

Snit skalotteløg og hvidløg super fint. Pluk persille ud i blade og hak dem fint.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbe- lægning - det er nemlig bedst, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved mellem varme og tilsæt et par spsk god olivenolie. Sautér skalot- teløg og hvidløg - det vil sige, at du steger dem, uden de tager farve. Når løgene er be- gyndt at blive møre (ca. 2 min), tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu alt det kogende vand til panden. Nu skal risene koge

i ca. 14 minutter - sæt et ur! De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang imellem, at der ikke er noget der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

Efter 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid og væsken være kogt næsten helt væk. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand og koger dem lidt mere. Ellers giver du risen et sidste opkog, trækker panden væk fra varmen og tilsætter smør og revet ost. Nu svinger du så med panden og vender risottoen sammen, indtil alt ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber.

Servér med det samme, med persillerødderne og hakket persille til. Riv citronen fint henover retten, til allersidst.

Velbekomme!