UGE 42 - 2015

STEGTE GULERØDDER MED HAVTORN, VESTERHAVSOST OG RISTEDE GRÆSKARKERNER

I POSEN • Gulerødder • Vesterhavsost• Havtorn• Græskarkerner • Basilikum • Brød

FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min)

Start med at skrælle gulerødderne og skær dem i lange, rustikke stykker på ca. 5x2 cm.

Rist græskarkernerne i en lille smule olie på en pande, indtil de begynder at poppe og tage farve. Krydr dem med fin salt og lad dem ligge på et fedtsugende papir. Rist samtidig brødet på panden eller brug en brødrister.

Pluk basilikum ud i blade.

Varm en pande godt op, tilsæt et par spsk god olie (oliven eller raps) og tilsæt gulerødderne. Sørg for, at de ikke ligger oven i hinanden, men at alle rødderne har kontakt med panden. Pas på med at vende og røre for meget ved dem. Lad dem ligge og få en god stegefarve, og vend dem så. Steg indtil de lige er møre og træk så panden af varmen. Tilsæt basilikumblade og vend dem rundt et par gange, så det hurtigt bliver varmet igennem. Krydr det hele grundigt med salt og peber.

Anret på en tallerken med havtorn og græskarkerner henover med brød på siden. Riv til sidst osten henover retten.

Velbekomme!