MOS AF JORDSKOKKER MED HVIDLØGSMAYO, CITRON OG GRYDESTEGTE LØG

I POSEN : • Løg • Jordskokker • Citron • Mayo • Purløg

ØVRIGE INGREDIENSER: • Salt/peber • Oliven eller rapsolie • Evt smør

 FREMGANGSMÅDE (ca. 30 min.)

Start med at skrælle jordskokkerne. Hvis det skal gå meget stærkt, kan du godt snyde og nøjes med at skrubbe jordskokkerne meget grundigt, og fjerne evt. pletter med en lille kniv, i stedet for at skrælle. Skær dem i grove chunks på ca. 2x2 cm.

Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og kog dem stille og roligt til de lige nøjagtig er møre - ca. 10-15 min.

Skræl løgene og skær dem over på midten i to lige store dele. Læg løgene, med skærefladen nedad i en gryde. Vælg en gryde der er stor nok til, at alle løgene kan ligge på bunden, så de ikke ligger oven på hinanden.

Tilsæt ca. en dl vand, salt og peber og en par spsk olie eller et par klatter smør. Tænd under gryden, og lad det først dampe under låg et par minutter, fjern derefter låget og lad vandet dampe væk. Når vandet er væk, begynder løgene stille og roligt at stege i olien. Sørg for, at de tager masser af farve, men de må selvfølgelig ikke brænde på. Lad løgene stå et par minutter, inden du forsøger at tage dem op af gryden.

Hak purløgene helt fint med en skarp kniv. Riv citronen fint på et rivejern.

Mos jordskokkerne groft med en gaffel eller et piskeris og smag dem grundigt til med salt, peber og citronskal og vend mayonaisen i til aller sidst.

Anret mosen med løgene ovenpå og fintrevet citronskal og purløg henover. Velbekomme!