HVIDVINSDAMPET FENNIKEL OG BROCCOLI MED DILD OG SMØRSAUCE

I POSEN : • Fennikel • Broccoli • Smør • Hvidvin • Dild • Citron

ØVRIGE INGREDIENSER: • Salt/peber • Oliven eller rapsolie 

FREMGANGSMÅDE (ca. 35 min.)

Skær fenniklen ud i både. Ca. 4-6 pr. fennikel. Læg dem i ét lag i en gryde og tilsæt hvidvin og samme mængde vand. Kom låg på gryden og damp fenniklen ved mellem varme til, de er helt møre. Ca. 7-8 minutter. Test evt. mørheden ved at prikke i stokken på fenniklen med en lille kniv.

Skær broccolien ud i små buketter på ca. 2x2 cm. Kom buketterne i en gryde med et par spsk vand i bunden og en smule salt. Damp under låg til de lige er møre, ca. 5 min. Hold øje med gryden - hvis vandet er ved at dampe væk, tilsæt da en smule mere.

Skær smørret i tern på ca. 2x2 com. Pluk dilden og hak den fint. Riv citronen fint.

Tag fenniklen om af gryden og læg dem til side. Kog det resterende hvidvin op. Der skal være ca. en dl. Hvis der er mere, kan du koge det et øjeblik, så noget af væsken fordamper. Er der mindre, kan du tilsætte en lille smule vand. Efter det er kogt op, trækker du gryden fra varmen og tilsætter smørtern, et efter et, mens du pisker dem ud i lagen. Smag til med salt og peber og evt. noget af citronsaften.

Anret fennikel og broccoli med smørsauce henover, revet citronskal og den hakkede dild. Velbekomme!