Dampet romainesalat og stuvede, nye kartofler med krondild

I POSEN :

• Romainesalat

• Hvidløgsfed

• Kartofler

• Fløde

• Krondild

• Citron

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 25 min.)

Start med at vaske kartoflerne og skær dem i stykker på størrelse med en spilleterning. Kom den i en gryde med vand, så det dækker og en smule salt. Bring kartoflerne i kog og lad dem koge ca. et minut og sluk så. Lad dem stå under låg.

Skær salaten i både på langs, uden at den går fra hinanden. Skyl den grundigt og kom den i en gryde, med en dl vand og et par spsk god olivenolie. Giv hvidløgsfedene et let tryk med håndfladen, så de giver efter, men skallen forbliver på. Tilsæt dem til gryden, sammen med en smule salt.

Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt fløden og krondilden. Krondilden er bare smagsgiver, så det nemmeste er at tilsætte hele kronen. Lad det koge ind til det halve, eller til det begynder at tykne og stuve kartoflerne. 

Damp samtidig salaten under låg i ca. 3 min. til den begynder at blive mør, men stadig er sprød og saftig.

Smag kartoflerne til med citronskal og anret sammen med den dampede salat. Velbekomme.