Kalvekæber med glaserede nye rødbeder, syltede løg, peberrod og ristet brød

I POSEN :

• Kalvekæber

• Rødbeder

• Syltede løg 

• Hønsefond

• Brød

• Peberrod

• Persille

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 90 min.)

Start med at brune kødet af i bunden af en gryde. Vælg en gryde der så vidt mulig passer til kødet. Det vil sige, at kødet kan ligge på bunden, uden at ligge oven på hinanden, men der må ikke være meget overskydende plads. Tilsæt fond og top op med vand, så det dækker, og lad det småsimre under låg i ca. 90 min.

Skræl rødbederne og skær dem i kvarte. Pluk persillen ud i blade. 

Dæk rødbederne med vand og tilsæt en smule salt. Når kødet har kogt i i ca. 60 min. tænder du for rødbederne og lader dem småsimre til de er møre. Ca. 15 min.

Rist brødet på begge sider, på en pande i en smule god olie. Krydr godt med salt og peber.

Hak de syltede løg groft.

Hæld kogevandet væk fra rødbederne og tilsæt 3-4 spsk af fonden fra kødgryden. Lad den koge ind og glasere rødbederne. Tilsæt evt. en spsk god olivenolie til allersidst, når lagen er helt kogt ind. Krydr med salt og peber. Tilsæt persilleblade og syltede løg til rødbederne, lad det lige lune med og servér så, med det ristede brød på siden og de møre kalvekæber. Velbekomme!