Hakkebøf med dampet blomkål, ristede græskarkerner og mild gedeost

 I POSEN :

• Hakkebøf

• Blomkål

• Gedeostcreme

• Basilikum

• Kartofler

• Græskarkerner

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

 FREMGANGSMÅDE

(ca. 30 min.)

Skyl og gnub kartoflerne grundigt for jord. Del dem en enkelt gang på midten. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og et godt skud salt. Vent med at tænde under gryden.

Pluk blomkålen ud i buketter, sørg for at der kommer masser af stok med, den smager fantastisk. Kom blomkålen i en gryde, med en lille smule vand. Kun lige en mængde, der dækker bunden af gryden. Kom lidt salt ved og kom låg på. Vent med at tænde.

Sæt en pande over ved mellemhøj varme. Rist først græskarkernerne til de har taget farve og begynder at poppe. Tag kernerne af panden og tilsæt en smule olie. Tænd for kartoflerne. Lad dem koge op, småsimre i ca. 2 min. og sluk derefter. De trækker færdig. Tænd for blomkålen på mellem varme.

Steg hakkebøfferne ca. 4 min. på hver side og lad dem hvile 3-4 min. bagefter.

Når blomkålen lige nøgagtig er mør, hælder du overskydende vand væk, kommer gedeosten ned i gryden og vender rundt et par gange. Hæld også vandet fra kartoflerne, krydr grundigt med et par spsk god olivenolie, salt og peber. 

Anret blomkålen med basilikum og græskarkerner henover. Kartofler og hakkebøf ved siden af. Velbekomme!