Karbonader med stegt blomkål, nye lød og agurkesalat

I POSEN :

• Karbonader

• Nye løg

• Agurkesalat

• Blomkål

• Løvstikke

• Skalotteløg

• Citron

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 40 min.)

Start med at komme de nye løg i en gryde med en lille smule vand og et skud salt. Vent med at tænde.

Pluk blomkålen ud i buketter på ca. 2x2 cm. Hak skalotteløget helt fint. Pluk løvstikken ud i blade. Kom skalotteløg og løvstikke i en skål, riv citronen fint ned i og pres saften ned i også. Tilsæt ca. den dobbelte mængde olivenolie, i forhold til citronsaft. Krydr med salt og peber og sæt til side.

Tænd for gryden med løg og damp dem under låg til de lige nøjagtig er møre.

Sæt en pande over ved høj varme. Krydr karbonaderne med salt og peber og stegt dem gyldne og sprøde, ca. 4 minutter på hver side. Lad dem hvile yderligere 4 minutter bagefter. Steg blomkålsbuketterne gyldne og møre på en pande. Krydr løg og blomkål godt. Kom blomkål og løg i en skål. Vend det hele rundt sammen med løvstikkeblandingen og servér sammen med agurkesalat og karbonader. Velbekomme!