Gazpacho med solmodne tomater og salat med gedefriskost og sprødt brød

I POSEN :

• Tomater

• Grøn Peber

• Hvidløg

• Græskarkerner

• Brød

• Basil

• Salat

• Gedefriskost

• Agurk

•Olivenolie

 

ØVRIGE INGREDIENSER:

• Salt/peber

• Oliven eller rapsolie 

 

FREMGANGSMÅDE

(ca. 25 min.)

Læg en skive brød til side pr. mand til senere. Tag det resterende brød og fjern skorpen. Kom brødet i en skål og gennemblød det i vand. 

Skær tomaterne i halve. Halvér også den grønne peber og fjern kernehuset. Skræl agurken og pil hvidløget. Kom alle ingredienserne op i en blender. Giv brødet et klem, så det meste af vandet bliver knuget ud og kom også det ned i blenderen. 

Krydr grundigt med salt og peber.

Blend det hele ved høj hastighed og tilsæt olivenolien i en tynd stråle, mens blenderen kører. Det er vigtigt, at gazpachoen er helt blendet ud og har en cremet konsistens - den må på ingen måde være vandet. Kom suppen i en skål med låg og sæt den på køl, eller endnu bedre i fryseren, indtil servering.

Pluk salaten og skyl den i iskoldt vand. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de er blevet gyldne. Fjern kernerne, tilsæt et par spsk olivenolie og rist brødet på begge sider, til det er sprødt og gyldent. Smør det ristede brød med gedeosten. Marinér salaten i citronsaft og olivenolie, pluk basilikum henover og drys græskarkerner på. Servér sammen med den iskolde gazpacho suppe. Velbekomme!